Voorhies Castle
Voorhies Restoration

bar_long.jpg

A Castle in Distress 

bar_long.jpg

castle99.jpg

Castle South Face

castlec1.jpg

Castle Southwest Turret
The Castle was in a serious state of disrepair by the time renovation work began in late 1999.  The roof leaked throughout the house, and the magnificent front porch had been replaced with a lean-to roof.
Most of the elegant curved turret windows had been broken out and boarded over. The house interior was very dark, especially in the West sitting room.

castlej1.jpg

Northwest Corner

p0000081a.jpg

Foyer Southwest Corner
The back entry had been boarded to protect the kitchen from winter winds. The entry door had been moved from the south wall on the porch to the east wall, but this has been restored to its original architecture.

The inside corners of the entry foyer had been badly damaged by water, including major structural damage to the load-bearing wall and joists.

bar_long.jpg

Renovations began in late fall 1999, continued through 2000, and drew out well into 2001.

bar_long.jpg

e-store4.jpg

e-mail4.jpg

bar_long.jpg

Copyright 2003 The Voorhies Project